Strpen / strpna pa sem do nasilja nad ženskami.
ODSLEJ DELUJEM PROTI!
Strpen / strpna pa sem do nasilja nad ženskami.
ODSLEJ DELUJEM PROTI!
Podpiši!
   Ime in priimek
   E-naslov
   Komentar -
Število komentarjev: 13530   
Pokliči in povej!
Če doživljate nasilje ali če veste za nekoga, ki doživlja nasilje, poiščite pomoč! SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja (080 / 11 55) deluje vsak delavnik od 12.00 do 22.00 in vsak dan od 18.00 do 22.00 ure. Na brezplačni telefonski številki smo vam na voljo za telefonski svetovalni, anonimni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami za žrtve nasilja.
O kampanji
Kampanja Avtonomnega ženskega centra iz Beograda, ki je nosilna organizacija projekta ter partnerskih organizacij, katerih poslanstvo je ratifikacija in polno izvajanje določil Konvencije Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami in nasilja v družini.

Kampanja je namenjena ozaveščanju splošne javnosti o vsebini konvencije, z vplivanjem na spremembo zavesti celotne družbe in vsakega posameznika/posameznice. Zavzemamo se za ničelno toleranco do nasilja. Kampanja obvešča o obveznostih konvencije in vključuje celovito zaščito žensk in preprečevanje nasilja v družini, pregon in kaznovanje povzročiteljev nasilja ter uspešen in učinkovit sistem spremljanja izvajanja določb konvencije.

Kampanja bo potekala od novembra 2013 do novembra 2014, s poudarkom na specifičnih vprašanjih in temah.
 
Multimedia
 
 
Koledar
 
24/03/2014, Ljubljana
Danes ob 16.45 si morate nujno ogledati oddajo Dobra ura. Tema je nasilje. Špela Veselič, vodja programov Društva SOS telefon se bo vključila v oddajo ter spregovorila o delovanju na področju preprečevanja in obravnave nasilja nad ženskami in otroki, o oblikah pomoči žrtvam nasilja ter o Istanbulski konvenciji.
 
23/09/2014, City hotel, Ljubljana
Mednarodna konferenca: "Istanbulska konvencija – pomemben mejnik v zgodovini gibanja za pravice žensk"

Na mednarodni konferenci bomo obravnavali problematiko nasilja nad ženskami ter poudarili pomen ratifikacije in implementacije Konvencije Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami in nasilja v družini – Istanbulske konvencije, ki celostno ureja področje preprečevanja nasilja nad ženskami in nasilja v družini ter vzpostavlja pravni okvir za zaščito žensk. 

Izjava za javnost 

Potek konference
 
Več
Drutvo SOS telefon UBL AC CZR Sigurna enska kuca NSRP WAVE
Drutvo za nenasilno komunikacijo PIC SZS Sekcija
Savet Evrope
 
Drutvo SOS telefon UBL AC CZR Sigurna enska kuca NSRP WAVE Drutvo za nenasilno komunikacijo PIC SZS Sekcija Savet Evrope
 
Kampanjo podpirajo:
EU    MDDSZ    Mestna občina Ljubljana    Zelena
Vsebina spletne strani je izključna odgovornost Društva SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja in na noben način ne odraža stališč Evropske unije.
Kampanjo podpirajo:
EU    MDDSZ    Mestna občina Ljubljana    Zelena
Vsebina spletne strani je izključna odgovornost Društva SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja in na noben način ne odraža stališč Evropske unije.